Decaf Dan
Decaf Dan
€9,00
Geweldige body en lange afdronk met een zoetheid van fruit en karamel en leuke kruiden voor een espresso.
Producent: Diverse kleine boeren
Variatie: Castillo, Caturra, Colombia
Verwerking: gewassen, ethylacetaat cafeïnevrij
Importeur: Cafe Imports
Enkele jaren geleden ontdekte Rob Sugar Cane Decaf, een Colombiaanse methode om koffiebonen te decaffeïneren. Zijn geest was helemaal weg van de schone en volle smaak die deze cafeïnevrije koffie opleverde, ook hoe gemakkelijk hij was om te conserveren.
De naam ‘Decaf Dan’ verwijst naar het feit dat deze bonen op maat, cafeïnevrij werden gemaakt in Colombia. Dit houdt een natuurlijk proces in waarbij een oplosmiddel van ethylacetaat wordt gebruikt, een stof afgeleid van gefermenteerde suiker.
Maar hoe werkt het? Groene koffiebonen worden eerst gedrenkt in een oplossing van E.A., die zich bindt aan de zouten van het chlorogeenzuur in de koffie (hierdoor wordt cafeïne verwijderd). Vervolgens wordt de koffie uit het oplosmiddel verwijderd en onder lage druk gestoomd om die E.A. te verbinden.
Ten slotte behoudt het eindproduct zijn (geweldige) smaakintegriteit maar bevat het bijna helemaal geen cafeïne. De bonen bevatten een absoluut maximum van 0,01-0,03% cafeïne per keer.
Voor zij die durven deze te proeven zullen zeer aangenaam verrast zijn! Smakelijk.
Decaf Dan
€9,00
Geweldige body en lange afdronk met een zoetheid van fruit en karamel en leuke kruiden voor een espresso.
Producent: Diverse kleine boeren
Variatie: Castillo, Caturra, Colombia
Verwerking: gewassen, ethylacetaat cafeïnevrij
Importeur: Cafe Imports
Enkele jaren geleden ontdekte Rob Sugar Cane Decaf, een Colombiaanse methode om koffiebonen te decaffeïneren. Zijn geest was helemaal weg van de schone en volle smaak die deze cafeïnevrije koffie opleverde, ook hoe gemakkelijk hij was om te conserveren.
De naam ‘Decaf Dan’ verwijst naar het feit dat deze bonen op maat, cafeïnevrij werden gemaakt in Colombia. Dit houdt een natuurlijk proces in waarbij een oplosmiddel van ethylacetaat wordt gebruikt, een stof afgeleid van gefermenteerde suiker.
Maar hoe werkt het? Groene koffiebonen worden eerst gedrenkt in een oplossing van E.A., die zich bindt aan de zouten van het chlorogeenzuur in de koffie (hierdoor wordt cafeïne verwijderd). Vervolgens wordt de koffie uit het oplosmiddel verwijderd en onder lage druk gestoomd om die E.A. te verbinden.
Ten slotte behoudt het eindproduct zijn (geweldige) smaakintegriteit maar bevat het bijna helemaal geen cafeïne. De bonen bevatten een absoluut maximum van 0,01-0,03% cafeïne per keer.
Voor zij die durven deze te proeven zullen zeer aangenaam verrast zijn! Smakelijk.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.