Gedroogde appelschijfjes

gedroogde appelschijfjes doet cholesterol dalen

Gedroogde appelschijfjes doet cholesterol dalen

Het bekende spreekwoord ‘een appel per dag houdt de dokter van je pad’ is nu wetenschappelijk onderbouwd. Amerikaanse onderzoekers hebben in de appel een sterke cholesterolremmer gevonden.

Tijdens de éénjarige studie zijn de cholesterolwaarden van de deelnemers bijna met een kwart gedaald’, zeiden Bahram Arjmandi und Margaret Sitton van de Florida State University.

Tijdens het onderzoek moesten 160 vrouwen tussen de 45 en 65 jaar elke dag 75 gram gedroogde vruchten eten. De ene groep at pruimen, de andere groep appels. Het bloed van de proefpersonen werd drie maal onderzocht gedurende de studie.

Bij de appel-vrouwen daalde de LDL-cholesterolwaarden al met 23 procent na zes maanden. LDL-Cholesterol wordt ook wel ‘slechte cholestorol’ genoemd, aangezien ze aderverkalking en Alzheimer kan veroorzaken.

De onderzoekers ontdekten een ander neveneffect: de droge appel, die 240 calorieën bevat, veroorzaakte geen gewichtstoename bij de proefpersonen. De vrouwen verloren zelfs gemiddeld 1,5 kilogram. De wetenschappers vermoeden dat de oorzaak te zoeken is bij de stof pectine, die voor een vol en verzadigd gevoel zorgt.

 Bron: Het laatste nieuws

1 Reactie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *