Losse thee van bij Fothee

Hoe bewaar je thee

Hoe kun je het beste de lekkere thee van Fothee bewaren?

Wanneer je losse thee koopt, dan wil je daar natuurlijk zo lang en zo goed mogelijk van blijven genieten. Heb je geen potjes of blikjes, dan kun je kunt al heel simpel gebruik maken van de verpakking waarin je de thee van Fothee toegestuurd krijgt.
De kleine proefzakjes zijn allemaal her-sluitbaar en de andere hoeveelheden worden altijd geleverd met een sluitstrip zodat je de gesealde verpakking na het openen altijd weer eenvoudig kunt sluiten.
Daarnaast is er nog een groot assortiment aan blikken en glazen potten die ervoor zorgen dat je thee niet alleen lang lekker blijft, maar dat het er ook nog leuk uit ziet wanneer je ze presenteert.

Wanneer je jouw losse thee goed bewaart, blijft de kwaliteit en de smaak veel langer behouden.
We geven je graag een aantal tips die je zullen helpen om langer te genieten van de pure smaak van je losse thee.

Allereerst de beste bewaartips op een rijtje;

Bewaar thee op een plek ver van andere geuren;
Bewaar de thee op een donkere plek in een afgesloten (glazen) pot of in een volledig afsluitbare, niet -licht doorlatend- theeblik;
Bewaar delicate theeën gescheiden van sterk, geurende theeën;
Bewaar thee op een droge plaats in de keuken of in het huis;
Laat je losse thee tijdens het bewaren dus zo min mogelijk in aanraking komen met;

Vocht ;

Thee trekt heel gemakkelijk vocht aan. Daarom mag het pas in aanraking komen met vocht wanneer je de thee gaat zetten. Een uitzondering hierop is de Pu-Erh thee, want die kan best wel een wat vochtige omgeving gebruiken. Deze half gefermenteerde thee kan zo een beetje verder “rijpen”

Geur;

Thee trekt gemakkelijk een geur aan van iets anders uit de omgeving. Het is een eigenschap die veel tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt.
Het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee levert bijvoorbeeld Jasmijn thee op. Het betekent echter ook dat het bewaren van thee in de nabijheid van kruiden, vuilnis of andere geuren niet goed is voor de kwaliteit. Bewaar ook nooit sterk geurende theeën bij elkaar , dan gaan ze elkaars geur aannemen.
Zelfs een (jam)potje met aan de binnenkant een verlijmd deksel kan er al voor zorgen dat de geur van de lijm in de thee gaat trekken.

Licht;

Thee in de vensterbank staat misschien leuk , maar de zon kan ervoor zorgen dat de thee bijna gebleekt wordt, waardoor de smaak en het aroma volledig vervagen. Thee moet altijd op een donkere plek bewaard worden. Een glazen pot kan dus wel, maar dan in de kast, op donkere plaats, of in ieder geval op een plek waar het niet in contact komt met direct zonlicht.

Lucht;

Thee geopend en zonder verpakking bewaren verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd weer goed op in een goed afgesloten bus of pot.

Warmte;

Thee hoeft niet in de koelkast, maar het is ook niet goed om thee in de zon of boven de kachel te zetten. Vooral vruchten infusies hebben daar heel veel last van.

Smakelijk en tot drinks

Marc

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *