muntblaadjes van Fothee

Muntthee gezond? 10 redenen om deze thee te drinken!

Muntthee is niet alleen lekker door de heerlijke frisse en pure smaak! Verse muntthee heeft veel goede eigenschappen. Ik heb hier voor je10 goede redenen voor op een rijtje gezet, waarom je vaker verse muntthee zou “moeten” drinken:

1. Je krijgt er een beter geheugen van

De muntthee zorgt voor een verbetering van je geheugen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die muntthee gedronken hadden voor een test over hun gemoedstoestand beter scoorden! Het werkgeheugen en je alertheid verbetert namelijk aanzienlijk door het drinken van muntthee.

2. Goed voor de spijsvertering en de darmen

Heb jij last van verstoppingen? Dan kan muntthee erg goed helpen. Het zorgt namelijk voor een goede doorstroming in je lichaam. En dat vinden je darmen fijn!

Verse muntthee gezond? En waarom?

3. Goed tegen knoflooklucht

Je kent het wel: je hebt net lekker gegeten, maar realiseert je dat je nu best erg naar knoflook ruikt…. (dat is zeker niet erg hoor 😉 ) Wat kan je dan het beste doen? Muntthee drinken! Een kopje muntthee na een maaltijd met veel knoflook, zorgt ervoor dat je minder uit je mond ‘stinkt’.

4. Helpt tegen reisziekte of misselijkheid

Heb je last van reisziekte of ben je snel misselijk? Muntthee helpt! Van muntthee is bewezen dat het misselijkheid sneller wegneemt, waardoor je je veel prettiger voelt tijdens het reizen. Neem een kop thee mee in de auto, in een handige thermobeker.

5. Stilt de honger

Veel mensen vinden het lekker om honing door hun muntthee te doen. Met een klein beetje honing erbij kan je die goesting met een muntthee voorkomen en dat je na de maaltijd nog wat zoets gaat eten. De sterke geur van munt zorgt er trouwens ook voor dat je niet snel naar iets zoets grijpt.

6. Helpt tegen stress

Heb je veel last van stress? Dan kan je dit voorkomen door muntthee te drinken. Muntthee doet de stress direct verminderen en zorgt voor een verminderde aanmaak van het stresshormoon cortisol. De geur van muntthee werkt trouwens ook erg rustgevend!

7. Bij verkoudheid

Muntthee werkt slijmoplossend en zorgt er dus voor dat jij sneller van je griepje of verkoudheid af bent.

8. Bevat geen cafeïne

Verse muntthee bevat geen cafeïne en theïne en  is daardoor een gezonder alternatief dan koffie of gewone thee. Je mag verse muntthee daarom ook drinken bij een detox-dieet.

9. Goed voor je huid

Het drinken van twee kopjes verse muntthee per dag geeft je huid een oppepper en gaat overbeharing tegen (dit schijnt zo te zijn…). Munt kan ook helpen tegen een vettige huid.

10. Tegen hoofdpijn

De hoofdpijn zal niet direct verdwijnen als je een slok muntthee neemt, maar de ervaring leert, dat het drinken van muntthee wel degelijk verlichtend werkt bij hoofdpijn.

Je ziet, munt is een perfect kruid voor allerlei kwaaltjes. heb je een gezellige maaltijd genoten met vrienden, maak of drink erna een lekker muntthee zoals mijn Marrakesh Nights.

Smakelijk en tot drinks.

Marc

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *