Yoga en Thee

Yoga en Thee, waarom past het zo mooi

We gaan detoxen, het is nodig!

De ideeën van de Oosterse theeceremonies zijn ook naar het Westen overgewaaid. Thee drinken kan een moment van rust en ontspanning brengen; vaak wordt thee geserveerd op een moment dat we even behoefte hebben aan een korte pauze, of een moment van bezinning. Thee kan een steuntje in de rug geven om weer verder te kunnen met de dagelijkse activiteiten. Daarnaast kunnen de ingrediënten invloed hebben op je gemoedstoestand of gezondheid; de toegevoegde kruiden kunnen ontspannend en rustgevend zijn, opwekkend, reinigend, verfrissend of verwarmend.

Ook een lekker kopje thee na afloop van de yogales bevat de bovengenoemde positieve effecten. Leuke Oosterse kopjes, een mooie theepot, en een smakelijke thee kunnen een kleine beloning zijn na de les. Het aandachtig en rustig drinken van de thee laat je nog even lekker bijkomen voordat je je meteen weer in je dagelijkse routines stort. De houdingen van de les en het effect op je lichaam en geest kun je zo nog even rustig laten inwerken en bezinken. Thee geeft je lichamelijk en geestelijk weer een actieve impuls, maar tegelijkertijd zorgt het dat je de rust van de les kunt blijven vasthouden. Op deze manier kan zo’n klein krachtig kopje thee na de les de yoga oefeningen ondersteunen, aanvullen en wellicht zelfs versterken.

Warme thee versus koud water

Trouwens, hou je hier ook rekening mee ajb?
Wat gebeurt er als je koud water drinkt? Je lichaam koelt af en gaat aan het werk om zichzelf weer op temperatuur te krijgen. Dit zou verspilde energie zijn. Daarom kunnen we beter een warm drankje drinken om de energie niet te verliezen, maar juist te winnen! Vooral als je wakker wordt heb je vaak dat extra beetje energie nodig om op te starten. Thee geeft die energie. Bekijk anders deze blog eens over warme dranken.

Deze theeën en infuses zou ik jou aanbevelen.

Women’s Power
Greentox Boost 100g
Greentox Spirit 100g
Lady Star Deluxe
Smiling Buddha
Marrakesh Nights

Heb jezelf een yoga centrum of ga je een Yoga-retreat organiseren kijk dan eens hoe Fothee met jou kan samenwerken op mijn B2B pagina.

Smakelijk en tot drinks.

Marc

Bron: neoyogadelft

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *