Concentratieprobleem? Deze theeën houden je gefocust

Grijp je ook altijd naar de koffie om je beter te kunnen concentreren? Niet meer doen! Drink liever thee, en dan vooral: witte thee!

Neem eens even 10 minuten tijd voor jezelf en drink in deze tijd een kopje witte thee. Witte thee zal helpen je concentratie te verbeteren. Op zich kunnen alle soorten thee je concentratie verbeteren, maar witte thee werkt het beste. Groene thee komt op de 2de plaats om je concentratieproblemen op te lossen. Hoe dit werkt? Lees verder om daar achter te komen.

Hoe werkt witte thee op je concentratie?

Om je goed te kunnen concentreren, moet je geest in een rustige staat zijn. Sommige mensen bereiken dit door te mediteren. Waarschijnlijk heb je op je werk niet de mogelijkheid om even uitgebreid te gaan mediteren. Gelukkig hoeft dat ook niet, want met thee, en dan met name witte thee, word je ook rustig.

Theanine

Witte thee zit barstensvol met het aminozuur theanine. Door het drinken van dit aminozuur komen je hersenen tot rust. Als je tot rust gekomen bent, zenden je hersenen alphagolven uit. Dit betekent dat je helemaal tot rust gekomen bent, maar nog wel bewust bent van alles wat je doet. Je wordt er dus niet slaperig van! In deze staat kan je je heel goed concentreren op je werk!

Hoeveel witte thee drinken

Om echt je concentratie blijvend te verbeteren met witte thee, is het belangrijk dat je regelmatig deze thee drinkt. Mensen die ongeveer 10 kopjes witte thee per dag drinken, kunnen zich beter concentreren en het leervermogen gaat vooruit.

Bijwerkingen van te veel witte thee

Het is niet nodig om meer dan 10 kopjes thee per dag te drinken. Meer dan 10 kopjes worden er echt te veel en alles waar ‘te’ voor staat…is niet goed! De meeste mensen krijgen last van bijwerkingen bij het drinken van te veel thee. Bijwerkingen van te veel thee kunnen zijn: misselijkheid en duizeligheid.

Ook met groene thee lukt het

Groene thee bevat L-theanine, een aminozuur dat de ‘alfa hersengolven’ stimuleert. Alfa hersengolven komen ook vrij als je bijvoorbeeld mediteert en worden geassocieerd met ontspanning en kalme focus. Perfect om ’s middags van te nippen als je liever geen cafeïne meer wil.

Probeer zeker deze theeën eens uit.
Mijn kwaliteits-theeën zullen zeker in de smaak vallen omdat ze zeer zacht van karakter zijn.
En met 3 gram kan je verscheidene kopjes zetten.

Witte thee: http://fothee.be/product/jasmin-silverneedle-witte-thee/
Groene thee: http://fothee.be/product/kabusecha-asuka-groene-thee/

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *