Aqua Optima Waterfilter

Waarom zou je een waterfilter gebruiken?

Waarom zou je een waterfilter gebruiken!

In België hebben we heerlijk drinkwater uit de kraan. Toch zijn er steeds meer mensen die een waterfilter gebruiken. Dit maakt het water zacht maar verwijderd ook nog diverse afvalstoffen die in water kunnen zitten.

Hoeveel moet je drinken op een dag

Mensen bestaan voor 70 procent uit water en dat moeten we op peil houden. Je verliest op een gemiddelde dag ongeveer 2.5 liter vocht, doordat je naar de wc gaat en beweegt. Bij heftige inspanning en op een warme dag kan dat nog veel meer zijn. Wat je verliest moet je ook weer binnenkrijgen. Zo houd je je lichaam gezond.

Zo drink je genoeg

Volgens het Voedingscentrum haal je dagelijks ongeveer 1 liter vocht uit je eten. De rest moet je dus drinken (gemiddeld 1,5 liter per dag), maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Als je druk bezig bent, kun je bijvoorbeeld vergeten om regelmatig te drinken. Het helpt om vaste momenten op de dag te kiezen om te drinken. Bijvoorbeeld vlak voordat je gaat eten. Dan drink je in elk geval drie keer per dag. Er zijn ook apps, die je helpen herinneren. Of je kunt jezelf aanleren om overal een waterfles mee naar toe te nemen.

Schoon kraanwater

In België komt water gewoon uit de kraan, waardoor je overal waar je komt een glaasje water kunt drinken. Hoe bijzonder dat is, merk je meestal pas als je naar landen reist waar dat niet zo is. Landen waar je je tanden niet kunt spoelen met het water uit de kraan, je waterfles niet even kunt bijvullen, of je groenten moet wassen met water uit een fles.

Waterfilters maken je water nog lekkerder

Veel mensen kiezen – om het zekere voor het onzekere te nemen – steeds vaker voor gezuiverd water. Bronwater is niet goed voor het milieu, omdat het getransporteerd moet worden en in plastic flessen komt. Hierdoor kunnen er ook nog microplastics in het water komen. Een waterfilter is dan een goede optie. Daarmee heb je extra schoon drinkwater, gewoon uit de kraan, en hoef je dus geen plastic te kopen.
We vroegen Marcel Luijendijk van AQV systems wat hun waterfilter doet. “Een waterfilter zorgt ervoor dat het water nog lekkerder en zachter wordt en dat proef je niet alleen als je het drinkt, maar ook als je er thee of koffie mee zet. Diverse filters halen bacteriën, lood GenX stoffen, pesticiden, microplastics en chemicaliën uit het water en mineraliseren en vitaliseren het water. Als extra fijne bijkomstigheid kunnen ze het water basisch maken, wat helpt om je lichaam te ontzuren.“ Je kunt het apparaat ook meenemen als je op vakantie gaat. Dan weet je zeker dat je schoon water drinkt en dat scheelt ook op vakantie heel veel plastic.
Dat is ook van de grootste voordelen, geen plastiek flessen meer en dus ook minder blauwe zakken.

Dus, ne win win eigenlijk en dat voor maar 39,90€

http://fothee.be/product/aqua-optima-liscia-met-6-filters/

Deze theeën gaan nog eens zo goed smaken ermee.

Witte thee: http://fothee.be/product/jasmin-silverneedle-witte-thee/
Groene thee: http://fothee.be/product/kabusecha-asuka-groene-thee/

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *